Töltés
Kedvezményezett neve, címe: Turbo Tech Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság, 6767 Ópusztaszer, Komócsin Zoltán utca 32.

Projekt címe: MoBack HW Platform - sérült elektronikus adattárolóról adatvisszanyerő rendszer fejlesztése

Szerződött támogatás összege: 126 012 729 Ft

A támogatás mértéke: 50,28 %

A projekt tartalma: Cégünk folyamatos fejlődésének és növekedésének alapja az innovatív megoldások fejlesztése és ezen keresztül az új piacokra, piaci szegmensekbe történő belépés. Ennek biztosítására lehetőséget nyújtott a „GINOP-2.1.7-15 – Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” című projekt, amelynek eredményeképpen megvalósulhat a MoBack HW platform, és kifejlesztésre kerülhet egy a sérült elektronikus adattárolóról adatvisszanyerő rendszer.
A fejlesztés célja olyan eszköz létrehozása, amely a jelenleg elterjedt elektronikus adattárolók sérülése esetén lehetőséget nyújt az ezen eszközökön tárolt adatok visszanyerésére. A projekt során kifejlesztésre kerül egy olyan hardver, amely a nevezett hardver elemek fizikai kapcsolatát, mint kommunikáció, tápenergia ellátás biztosítja, illetve az ehhez szükséges szoftver rendszer is, amely a meghajtást, megjelenítést, vezérlést, az adat visszanyerő algoritmust végzi.
A MoBack HW platform innovatív megoldásának köszönhetően sérülés esetén ezt az eljárást jelentős részben automatizáljuk, a speciális tudást a hardver és szoftverrendszerben összegezzük. Ez újszerű megközelítés, hiszen jelenleg az ilyen jellegű tevékenységet Magyarországon és a világon is csak egyedileg, szinte laboratóriumi körülmények között egyedi eljárásokkal és speciális eszközökkel végeznek magasan képzett technikusok/mérnökök. Így viszont a költségek jelentősek, éppen emiatt jelenleg csak olyan esetekben használják, ahol jelentős értékű adat visszanyerése a feladat.
Ezzel szemben a kifejleszteni kívánt moduláris felépítésű rendszer működtetése nem igényel kiemelkedően speciális tudást, elegendő az általános számítógép felhasználói kompetencia, így pedig alacsonyabb költségek mellett is elvégezhető a feladat. Az üzleti lehetőséget éppen az jelenti, hogy az egyre nagyobb számban elterjedt adathordozót használó és tartalmazó használati tárgyaink – legyen szó mobiltelefonról, tabletről, fényképezőgépről, pendrive-ról, SSD meghajtóról – esetében elterjedésük arányában nő a meghibásodott készülékek mennyisége. A felhasználók jelentős része viszont nem tud az adattárolókon lévő számára fontos adatok sérülése esetén jelentősebb összeget költeni azok visszaállítására.
A tervek szerint az adatmentési tevékenység mellett MoBack HW Platform bizonyos programozható adathordozók programozására is képes lesz. Ezzel a projekt egy kompakt, a piacon nem létező eszközt valósít meg.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.05.30.
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-01203